Društvo

Korona presek: U Srbiji manje zaraženih, ali više umrlih nego juče

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2021

-

15:13

Korona presek: U Srbiji manje zaraženih, ali više umrlih nego juče
Korona presek: U Srbiji manje zaraženih, ali više umrlih nego juče - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 časa u Srbiji je urađen 20.071 test na koronavirus, a pozitivno je 5.657 osoba.

Od posledica koronavirusa preminule su 52 osobe. U bolnicama se nalazi 6.595 osoba, a na respiratorima se nalazi 285 pacijenata.

Nakon ovog preseka, u Srbiji je registrovano ukupno više od milion zaraženih. Sada je ukupan broj registrovanih slučajeva 1.000.365.

Podsetimo, juče je u Srbiji registrovan 6.401 novozaraženi, a preminulo je 49 osoba.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da se za 20 biti bolja epidemiološka situacija. On je tokom prethodnih dana apelovao na građane da pokažu disciplinu i da se vakcinišu, navodeći da je država već nabavila lekove koji su poznati kao najbolji u najrazvijenijim zemljama.

"Više od godinu i po dana borimo se protiv koronavirusa, i znam koliko je teško, i vama najstariji naši građani, i vama, momci i devojke, deco. Svima koji ste izgubili godinu i po dana boreći i za sebe i za svoje bližnje", rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak da je vakcinacija jedini izlaz iz trenutne epidemijske situacije i istakla da ovolikog broja novozaraženih na dnevnom nivou ne bi bilo da su se građani vakcinisali i da se pridržavaju mera koje su već na snazi.

Ona je prethodno istakla da ovo nije najteža epidemijska situacija, bez obzira na to što je broj novozaraženih bio najveći 29. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija