Društvo

Mihajlovićeva: Potrebno brže investiranje i efikasniji remonti TENT-a

Komentari

Autor: Rina

09/10/2021

-

20:20

Mihajlovićeva: Potrebno brže investiranje i efikasniji remonti TENT-a
Mihajlovićeva: Potrebno brže investiranje i efikasniji remonti TENT-a - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je prilikom posete Termoelektrani “Nikola Tesla“ u Obrenovcu, gde je obišla radove na revitalizaciji bloka B1 TENT, da je neophodno da EPS ima bolje planiranje remonta, efikasniju realizaciju projekata i brže investiranje. Ona je ujedno zahvalila radnicima koji rade na revitalizaciji i istakla da je Srbija energetski stabilna i da će građani imati dovoljno električne, toplotne energije i gasa.

“Pitanje razvoja EPS-a je ključno za energetsku stabilnost. Neophodno je da EPS ima bolje planiranje remonta, efikasniju realizaciju projekata i brže investiranje, jer prethodnih 30 godina suštinski nisu izgradili nijedan elektroenergetski kapacitet. To je pitanje razvoja ne samo energetike, već cele privrede, pa i kompletnog društva, a država je tu da pomogne, jer EPS svakako ne može sam“, rekla je ona.

Dovoljno električne energije za domaćinstva

Mihajlovićeva je izjavila i da će domaćinstva u Srbiji imati dovoljno električne, toplotne energije i gasa.

“Revitalizacija je jako važna za stabilnost elektroenergetskog sistema u situaciji kada ceo svet, a pre svega Evropa, ima problema ne samo sa visokim cenama, nego sa stabilnošću sistema. Prva poruka građankama i građanima Srbije jeste da ima i da će i u narednih meseci biti dovoljno električne, toplotne energije i gasa. Druga poruka je za privredu i mogućnost da zajedno dođemo do rešenja koje neće ugroziti nikoga, da dođemo do održivih cena. Moja treća poruka je zahvalnost svim radnicima, kojih je ovde više od 600, a koji danonoćno rade. Svaki dan je bitan i za Srbiju, za naš elektroenergetski sistem, za EPS, za privredu“, istakla je ona.

Vrednost radova 90 miliona evra

Milorad Grčić, v. d. direktora EPS-a, zahvalio je potpredsednici Vlade i Ministarstvu na podršci koju pružaju ovom javnom preduzeću.


“Bez podrške države ne bismo mogli da realizujemo ovako velike projekte. Nadamo se da će radovi na revitalizaciji biti gotovi i pre predviđenog roka, a svakako je da će se kapaciteti povećati za 20 odsto. Vrednost radova je 90 miliona evra, a u najvećem delu posla učestvuju srpske kompanije. Ono o čemu takođe vodimo računa je i zaštita životne sredine“, rekao je Grčić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija