Društvo

Otac i sin iz Grošnice preminuli od korone - u naredna dva dana se vakcinisalo celo selo

Komentari

Autor: Infokg.rs

12/10/2021

-

19:42

Otac i sin iz Grošnice preminuli od korone - u naredna dva dana se vakcinisalo celo selo
Otac i sin iz Grošnice preminuli od korone - u naredna dva dana se vakcinisalo celo selo - Copyright Prinstscreen YouTube/ RTV Kragujevac

veličina teksta

Aa Aa

U kragujevačkom selu Grošnica, nedavno su od posledica koronavirusa u razmaku od dva dana preminuli četrdesetogodišnji muškarac i njegov otac. Već sutradan su na punkt za vakcinaciju došli gotovo svi meštani ovog naselja da se vakcinišu.

To je izjavio direktor kragujevačkog Doma zdravlja Vasilije Antić i naglasio da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom, prenosi portal Infokg.

Zbog toga je, po ko zna koji put, apelovao na građane da se vakcinišu i podsetio da je od danas na novoj lokaciji otvoren punkt za masovnu imunizaciju i to u školi “Vukašin Marković” u Erdogliji.

“Voleli bismo da bude bolji odziv građana za imunizaciju, jer da bismo napravili odgovarajuću zaštitu trebalo bi da bude vakcinisano više od 100.000 građana Kragujevca”, rekao je direktor Doma zdravlja Kragujevac, Vasilije Antić.

Naglašava da je žalosno to što se pojedinci za vakcinaciju odlučuju tek kada neko iz njihovog okruženja izgubi borbu sa ovim virusom.

“Tako smo nedavno imali slučaj u naselju Grošnica da su u roku od dva dana od posledica koronavirusa umrli sin koji je imao 40 godina i njegov otac, tako da je praktično celo naselje došlo sutradan da se vakciniše”, kaže Antić. 

Od početka masovne imunizacije protiv koronavirusa do sada je vakcinisano oko 81.500 Kragujevčana, drugu dozu je primilo više od 78.000 njih, a treću čak 23.000. U Kragujevcu se dnevno protiv koronavirusa vakciniše oko 900 građana. Od tog broja, na dnevnom nivou po 100 građana primi prvu ili drugu dozu vakcine, a treću oko 700 njih.

Od nedavno je u Kragujevcu pojačana i kontrola poštovanja protivepidemijskih mera, pa su počele da “pljušte kazne”. Nadležni kažu i da građani sada sve više poštuju mere.

“Do sada je sprovedeno oko 21.500 inspekcijskih nadzora, izrečeno je više od 190 prekršajnih mera, a 59 objekata je bilo privremeno zatvoreno. Samo tokom poslednjeg vikenda bilo je 320 inspekcijskih nadzora, a izrečena je 21 prekršajna mera”, rekla je koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera grada Kragujevca, Gordana Damnjanović.

Inače, građanima su na novom punktu u školi “Vukašin Marković” u Erdogliji, na raspolaganju sve dostupne vakcine, odnosno Sinofarm, Fajzer, AstraZeneka i Sputnjik V.

Radno vreme vakcinalnog punkta u školi “Vukašin Marković” radnima danima je od 8 do 20 časova, a vikendom od 8 do 18 časova.

Komentari (0)

Srbija