Društvo

Opština Temerin saopštila da će se izmestiti farma svinja zbog koje su protestovali građani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2021

-

09:27

Opština Temerin saopštila da će se izmestiti farma svinja zbog koje su protestovali građani
Opština Temerin saopštila da će se izmestiti farma svinja zbog koje su protestovali građani - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Opština Temerin saopštila je da je rešen višegodišnji problem sa farmom svinja "Temerin Agrar d.o.o.", te da će se ta firma iseliti sa trenutne lokacije do 20. decembra 2021. godine.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Temerin, u četvrtak je održan sastanak kojem su prisustvovali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik opštine Temerin Mladen Zec, kao i zakupac i vlasnik farme "Temerin Agrar d.o.o", a na sastanku je obećano i dogovoreno da će se farma iseliti najkasnije do 20.12.2021. godine.

"Uskoro ćemo to dobiti i napismeno od predstavnika firme 'Temerin Agrar d.o.o'", dodaje se u saopštenju.

Iz Opštine Temerin naveli su da se nadaju da će ovim rešenjem građani opštine Temerin imati bolji i kvalitetniji život.

Podsetimo, u julu je meštanin Temerina Davor Bošković započeo štrajk glađu, tražeći izmeštanje farme svinja protiv koje građani godinama pišu peticije i obraćaju se inspekcijama i pravosudnim organima.

Kada peticije, razgovori, pa ni sudska presuda, za sada prvostepena, nisu rešili problem, odlučio se na drugačiji pristup. Pod prozorom predsednika opštine, započeo je štrajk glađu.

"Rekao sam da neću prekinuti štrajk glađu dok se farma ne iseli. Ja znam da farma ne može da se iseli preko noći, ali dok ne dobijemo dokument, validan sa pečatom i potpisom, da li predsednika, da li ministra poljoprivrede, koji je validan, da će se farma Temerin agrar iseliti iz industrijske zone u Temerinu", rekao je tada Bošković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija