Društvo

Upozorenje RHMZ: Pljuskovi i grmljavina stižu u Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

19:48

Upozorenje RHMZ: Pljuskovi i grmljavina stižu u Srbiju
Upozorenje RHMZ: Pljuskovi i grmljavina stižu u Srbiju - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je nestabilno vreme koje se očekuje na jugu i jugozapadu zemlje u naredna dva sata.

"U naredna 2 časa u oblasti Pomoravlja, Braničeva, kao i na jugu i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom", objavljeno je na sajtu RHMZ u 19.00 sati.

Na vremenske nepogode upozorio je i meteorolog Đorđe Đurić.

"Sredinom dana i posle podne na istoku Srbije pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U toku poslepodneva promenljivo oblačno i nestabilno biće i u južnim i juigoistočnim predelima Srbije. Uz jači razvoj oblačnosti očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a oni će se premeštatai ka severoistoku, tako da pred kraj dana i tokom večeri grmljavinske nestabilnosti sa pljuskovima mogu zahvatiti i centralne predele Srbije, Pomoravlje, Podunavlje i Braničevski okrug",  napisao je Đurić na Fejsbuku.

RHMZ

 

On je dodao da će hladni front u drugoj polovini noći ka petku i u petak ujutro Srbiji iz Hrvatske i Bosne doneti prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz jak severozapadni vetar i pad temperature.

"Oblačni i padavinski sistem premeštaće se preko zapadne Srbije i Podrinja dalje ka istoku i jugoistoku, tako da će veći deo Vojvodine ostati bez padavina, a u petak se ujutro na severu Vojvodine i razvedriti. U ostalim predelima Srbije nakon oblačnog jutra i prepodneva sa kišom i pljuskovima, od sredine dana razvedravanjem pa će posle podne biti pretežno sunčano", poručio je Đurić.

U petak će duvati i umeren do jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Nakon današnjih 22 do 26 stepeni, u Beogradu do 24, u petak nešto svežije, uz maksimalnu temperaturu od 20 do 23, u Beogradu do 21.

Komentari (0)

Srbija