Društvo

Zatvorenici izgradili crkvu u Zabeli

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/10/2021

-

13:49

Zatvorenici izgradili crkvu u Zabeli
Zatvorenici izgradili crkvu u Zabeli - Copyright Ministarstvo pravde

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izjavio je danas da svaki kazneno-popravni zavod u Srbiji ima prostor namenjen isključivo za verske obrede i posete sveštenika osuđenim licima.

Ministarstvo pravde

 

 

"Podržavamo verske aktivnosti u svim ustanovama, ne samo zato što je ostvarivanje verskih prava zakonska obaveza već zato što vera pomaže svakom pojedincu da pronađe prave vrednosti u životu", rekao je Carević, posle osvećenja novoizgrađenog Hrama Svetih apostola Petra i Pavla.

U izgradnji hrama u KPZ Zabela, površine 120 kvadrata, učestvovala su osuđena lica, a vrednost izgradnje iznosi skoro 10 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ministarstvo pravde

 

Sredstva je obezbedila Uprava za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde, a značajan deo su bile i donacije među kojima su i prilozi srpskog patrijarha Porfirija, kao i preminulog patrijarha Irineja.

Carević i šefica kabineta ministarke pravde Marijana Savić Simić obišli su i novi paviljon za smeštaj 216 osuđenika.

Reč je o jednom od tri paviljona koja su izgrađena u protekle dve godine za smeštaj skoro 670 lica u skladu sa standardima Saveta Evrope.

Komentari (0)

Srbija