Društvo

Od sutra počinje anketa o stambenom pitanju izbeglih porodica iz Hrvatske i BiH

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2021

-

19:25

Od sutra počinje anketa o stambenom pitanju izbeglih porodica  iz Hrvatske i BiH
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odbor za rešavanje stambenog pitanja proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH saopštio je da sutra počinje anketa koja će trajati do 15. decembra, sa ciljem da se utvrdi tačan ili bar približno tačan broj izbegličkih porodica iz Hrvatske i Federacije BiH koje nisu rešile svoje stambeno pitanje.

Odbor je istovremeno pozvao sve izbegle porodice iz Hrvatske i Federacije BiH koje su u statusu podstanara, žive u nedovršenim objektima ili u trošnim kućama da učestvuju u anketi i popune anketni upitnik elektronskim putem.

Nakon završene ankete biće urađena analiza prikupljenih podataka, odnosno koliko prognanih porodica nema rešeno stambeno pitanje i za koji stambeni program se opređeljuju.

Odbor navodi da će nakon urađene analize uputiti pismo predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić sa molbom da država trajno reši stambeno pitanje svih proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH.

U saopštenju se navodi da se anketni upitnik nalazi na sajtu Odbora www.prognani.rs, a analiza rezultata ankete biće takođe objavljena na tom sajtu.
 

Komentari (0)

Srbija