Društvo

MUP u Kraljevu uzeo izjave maloletnika, aktera snimka vršnjačkog nasilja

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2021

-

19:19

MUP u Kraljevu uzeo izjave maloletnika, aktera snimka vršnjačkog nasilja
MUP u Kraljevu uzeo izjave maloletnika, aktera snimka vršnjačkog nasilja - Copyright Twitter.com/@dusicakrasojev1

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu u prisustvu roditelja, uzeli su izjave od trojice maloletnika koji su, kako se sumnja, 25. oktobra ove godine, učestvovali u vršnjačkom nasilju na gradskoj terasi u tom gradu.

Snimak vršnjačkog nasilja u Kraljevu, koji je objavljen na društvenim mrežama i koji prikazuje kako dečak prima udarac u glavu od vršnjaka u centru Kraljeva, uznemirio je javnost.

Iako događaj nije prijavljen policiji, policijski službenici su, čim se video-snimak pojavio na društvenim mrežama, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i brzim i efikasnim radom identifikovali i pronašli trojicu maloletnika, saopštio je MUP.

"Apelujemo na građane da saznanja u vezi sa delima sa elementima nasilja, kao i svakom drugom krivičnom delu, prijave policiji, a ne da snimke objavljuju na društvenim mrežama", navodi se u saopštenju.

MUP ukazuje da se dešava i da sadržaji koji se dele na društvenim mrežama sadrže netačne i neprecizne informacije, što dovodi do uznemiravanja građana.

Ističu da se u vezi sa konkretnim događajem, na društvenim mrežama pojavila informacija da je u događaju učestvovao i sin policijskog službenika, a nakon obavljenih provera, utvrđeno je da to nije tačno.

Inače, društvenim mrežama se proširio snimak na kome se može videti kako nakon rasprave jedan od trojice tinejdžera udara dečaka koji je od siline udarca pao na pod.

Okupljeni mladići su mirno posmatrali ovaj događaj, preneli su mediji.

Komentari (0)

Srbija