Društvo

Vladika Justin posetio Centralni zatvor u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2021

-

20:18

Vladika Justin posetio Centralni zatvor u Beogradu
Episkop hvostanski Justin posetio Centralni zatvor - Copyright spc.rs

veličina teksta

Aa Aa

Sa blagoslovom patrijarha srpskog Porfirija, episkop hvostanski Justin, vikar patrijarha srpskog i koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, posetio je danas Centralni zatvor u Beogradu.

Vladika Justin održao je radni sastanak sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejanom Carevićem, upravnikom Centralnog zatvora u Beogradu Zvonkom Grulovićem i direktorom Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Dragoljubom Paunovićem, saopšteno je iz SPC.

Sastanku u zdanju Centralnog zatvora prisustvovali su koordinator SPC sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i duhovnik zatvora jerej Gligorije Marković i đakon Branislav Jocić, službenik Verskog dobrotvornog starateljstva.

Vladika Justin je naglasio da je služba Crkve u zatvorima važna kako za zatvorenike tako i za samu Crkvu, ali i za društvo u celini.

Vladika je istakao volju patrijarha Porfirija za iskazivanje brige o zatvorenima kao svedočenje pozvanja Crkve za staranje o svakom čoveku.

Usledio je obilazak zatvorskih jedinica tokom kojeg je vladika Justin razgovarao sa osuđenim licima i zaposlenima.

On je upoznat sa svim bogoslužbenim, verskim i duhovnim aktivnostima koje se sprovode u okviru Centralnog zatvora, a čiji je centar paraklis Vaskrsenja Hristovog koji se nalazi u toj ustanovi.

Na kraju posete, vladika Justin je izrazio veru u dalji razvoj brige Crkve o zatvorenima i najavio skoru novu posetu i služenje liturgije, svima prenoseći blagoslov i podršku u radu i trudu patrijarha srpskog Porfirija.

Komentari (0)

Srbija