Društvo

Prijavljivanje za vakcinaciju i SMS porukom, stari i bolesni cepivo mogu da prime i kod kuće

Komentari

Autor: S. T.

16/11/2021

-

13:18

Prijavljivanje za vakcinaciju i SMS porukom, stari i bolesni cepivo mogu da prime i kod kuće
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Građani Srbije do sada su za vakcinaciju mogli da se prijave preko portala eUprava i pozivom na broj telefona 0800 200 334,  a sada to mogu da urade i putem SMS poruke. Naime, ovih dana počele su da stižu SMS poruke Instituta za javno zdravlje "Batut" u kome se pozivaju ljudi da se prijave za vakcinu i zakažu termin putem SMS poruke.

"Ukoliko želite da se prijavite, izaberete svoju vakcinu i dobijete termin pošaljite SMS sa svojim JMBG-o: Bilo koja vakcina  – Vaš JMBG na 6010, Astrazeneka – Vaš JMBG na 6020, Sinopharm - Vaš JMBG na 6030, Pfizer – vaš JMBG na 6040, Sputnjik V – Vaš JMBG na 6050, Moderna – Vaš JMBG na 6070", stoji u Batutovoj poruci.

Još se navodi da ukoliko vakcinu morate da primite kod kuće, pošaljite svoj JMBG na 6080, kao i da je namenjen isključivo državljanima Srbije.

Mnogi su pomislili da poslednji segment znači da svako može da se prijavi i da patronažna služba dolazi na kućnu adresu da aplikuje vakcinu. Međutim, to se odnosi samo na bolesne, nemoćne, koji iz opravdanog razloga ne mogu da dođu do vakcinalnog punkta.

Patronažne službe svih domova zdravlja su i do sada išle kod onih koji su stari i nemoćni, bolesni. Nalog za vakcinaciju u kućnim uslovima izdaje izabrani lekar koji je upoznat sa stanjem osobe koja treba da se vakciniše.

Kako je imunizacija stala u Srbiji na svim vakcinalnim punktovima mogu da se vakcinišu i oni koji se nisu prijavili i dobili termin. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija