Društvo

Fotografija sa lica mesta: Duboki krater ostao nakon eksplozije u Leštanima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2021

-

16:43

Fotografija sa lica mesta: Duboki krater ostao nakon eksplozije u Leštanima
Fotografija sa lica mesta: Duboki krater ostao nakon eksplozije u Leštanima - Copyright E-Stock/Koča Sulejmanović

veličina teksta

Aa Aa

Duboki krater ostao je na mestu eksplozije u Leštanima, koja se dogodila danas nešto posle 14 časova u fabrici EdePro, koja se bavi proizvodnjom raketnih goriva različitih tipova i namena.

U eksploziji je poginulo dvoje radnika, a 16 je povređenih od kojih se devetoro nalazi u Urgentnom centru, potvrđeno je za Euronews Srbija.

AP Photo

 

Prve nepotvrđene informacije pokazuju da je, kako prenose pojedini mediji, eksplodiralo raketno gorivo, dok se, prema drugim izvorima, sumnja da su eksplodirale rakete. Zvaničnih informacija o uzrocima eksplozije za sada nema, a istraga je u toku. 

E-Stock/Koča Sulejmanović

 

Na snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama može se čuti i serija detonacija koja je odjekivala nakon eksplozije, ali i gust dim koji su videli stanovnici mnogih opština u Beogradu.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je u obraćanju medija da će uzrok eksplozije biti poznat u narednim danima.

Euronews

 

Kompanija "Edepro", inače, bavi se proizvodnjom raketnih, turbomlaznih pogonskih grupa, kao i raketnih goriva različitih tipova i namena. Od 1996. godine, kada je kompanija ustanovljena, bave se istraživanjem i razvojem (R&D), proizvodnjom i trgovinom municije, vojne opreme kao i civilnim programima, navodi se u tekstu portala "Tango siks" koji se bavi tom kompanijom. 

Komentari (0)

Srbija