Društvo

Stefanović o stanovima za službe bezbednosti: Oko 1.500 pripadnika Vojske će do kraja godine rešiti stambeno pitanje

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2021

-

13:26

Stefanović o stanovima za službe bezbednosti: Oko 1.500 pripadnika Vojske će do kraja godine rešiti stambeno pitanje
Stefanović o stanovima za službe bezbednosti: Oko 1.500 pripadnika Vojske će do kraja godine rešiti stambeno pitanje - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da će do kraja godine oko 1.500 aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane rešiti svoje stambeno pitanje.

On je, prilikom obilaska Pogona za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove "Beograd" u Šapcu najavio nastavak gradnje stanova za vojsku i policiju, u uslovima kada je gradnja drastično poskupela.

Stefanović je rekao da je zahvalan državi, jer gradi stanove koje daje po maksimalnih 500 evra po kvadratu, a u nekim delovima Srbije i po 400 evra, iako su građevinske cene u poslednjih godinu-dve značajno poskupele, zbog poskupljenja repormaterijala na svetskim berzama, i to ne za po pet ili 10 odsto, već i po 60, 70 i 100 odsto, a mi smo, kaže, zadržali iste cene kvadrata.

"Ljudi dobijaju vantržišno veoma povoljno stanove. Stan od 50 kvadrata, njih u Beogradu košta 25.000 evra. Na tržištu u Beogradu zaista ne postoji stan po toj ceni, ali mi želimo da pokažemo da cenimo posao vojnika, policajaca, pripadnika BIA, Ministarstva pravde i svih onih iz državnog sistema koji rizikuju svoje živote da bismo mi bili bezbedni. Zato želimo da im pokažemo da takvu vrstu privilegije dajemo onima koji su to zaslužili", rekao je Stefanović.

Ministar je podsetio da država planira da proširi taj projekat na zdravstvene radnike, zaposlene u prosveti i sve one koji rade na najvažnijim zadacima za našu budućnost, a o čemu su, dodao je, predsesnik i premijerka već govorili.

Stefanović je najavio novu fazu izgradnje stanova u Beogradu i izrazio nadu da će pripadnici sistema bezbednosti biti zadovoljni dinamikom.

Komentari (0)

Srbija