Društvo

Red sunca, red oblaka - tokom noći obilnije padavine, a na planinama i sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/12/2021

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas pre podne biti promenljivo oblačno, sa smenom sunčanih i oblačnih perioda. Maksimalna dnevna temperatura biće oko 15 stepeni. Posle podne stiže naoblačenje, a tokom noći o obilnije padavine.

Premeštanje ciklona preko severa Evrope i njegov hladan front, koji se prostire sve do Alpa, intenzivirali su formiranje Đenovskog cikona koji će nam tokom noći i sutra doneti veću količinu padavina.

"U prvoj polovini dana biće promenljivo oblačno, sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, a predveče sa zapada i severozapada pristižu oblaci koji će ovim predelima tokom noći doneti obilnije padavine", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Jutro je bilo sa temperaturom od 2 do 10 stepeni, koliko je izmereno u mestima Vojvodine i zapadne Srbije. Maksimalna dnevna kretaće se oko 15-og podeljka, na zapadu lokalno i toplije. Najsvežije danas na istoku i jugoistoku, gde neće biti toplije od 10 stepeni.

Umeren i povremeno pojačan vetar, južnih pravaca duvaće do večernjih sati, kada će doći do promene pravca na severozapadni, čime će se naznačiti približavanje i prolazak hladnog fronta.

"Ovaj hladan vazduh doneće nam zahlađenje od skoro 10 stepeni, te će u petak vreme biti hladno, oblačno i kišovito. U petak ujutru nešto jača kiša padaće u Vojvodini, a kasnije tokom dana, sa premeštanjem hladnog fronta, padavine će zahvatiti i ostatak Srbije", navela je ona.

U brdsko - planinskim predelima padaće sneg, što će uzrokovati povećanje snežnog pokrivača na višim planinama i njegovo formiranje u nižim predelima.

U subotu nam stiže delimično razvedravanje, ali ne i otopljenje, a sa približavanjem još jednog Đenovskog ciklona, za nedelju se prognozira ponovno naoblačenje sa padavinama, koje će se zadržati do sredine naredne nedelje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija