Društvo

Posle svežeg jutra tokom dana sunčano, ali prohladno: Temperatura do 13 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2021

-

07:16

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas, ali i narednih nekoliko dana zadržaće se pretežno sunčano, ali prohladno vreme. Očekuje se nešto više oblaka u zapadnim i jugozapadnim predelima. Polje visokog vazdušnog pritiska koje nam je donelo stabilizaciju premešta se dalje prema istoku, te će njegov uticaj na vreme u Srbiji postepeno slabiti, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Magla je zabeležena u dolinama i kotlinama zapadne Srbije, a slabog mraza bilo je mestimično u brdsko - planinskim predelima na jugu zemlje.

"Ovog jutra u većini mesta izmereno je oko dva stepena, a prohladno će biti i tokom dana. Maksimalna temperatura kretaće se oko normale za ovo doba godine i neće preći 13 stepeni", rekla je Gojković.

Vetar je u slabljenju, ali i dalje duva iz pravca istoka i jugoistoka, a jačih udara biće samo na jugu Banata. Kako je objasnila Gojković, narednih dana ostaje prohladno i pretežno sunčano. Jugoistočni vetar duvaće i u narednom periodu, uz periodično slabljenje i jačanje.

Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 15 stepeni, a dodatno zahlađenje stiže nam početkom naredne nedelje. 

Jutarnja temperatura kretaće se oko nule, te će mestimično doći do obrazovanja mraza.

Hladna i mirna jutra pogoduju formiranju magle, te se u uslovima smanjene vidljivosti preporučuje dodatni oprez u saobraćaju. 

Komentari (0)

Srbija