Društvo

Radojičić: Uvodi se sistem javnih bicikala u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2021

-

14:36

Radojičić: Uvodi se sistem javnih bicikala u Beogradu
Zoran Radojičić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Beograđani će po prvi put dobiti sistem javnih bicikala, vrednost koncesije je oko pet miliona evra, a rok trajanja koncesije 15 godina, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Gradonačelnik je rekao da je tu odluku usvojila Skupština Grada Beograda.

"Beograđani će dobiti 150 stanica za javne bicikle, na kojima će biti omogućeno iznajmljivanje i parkiranje bicikala. To će znatno rasteretiti druge vidove javnog gradskog prevoza putnika. Sistem javnih bicikala je deo važnog segmenta transportnog sistema koji promoviše zdraviji život, čistiji vazduh, bezbednije ulice, poboljšanu pristupačnost", rekao Radojičić, a prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, strateški ciljevi Beograda orijentisani su ka razvoju pešačko-biciklističkog saobraćaja.

"Trenutno u Beogradu ima 103 kilometra uređenih biciklističkih staza, a planirana je izgradnja još oko 500 kilometara biciklističke infrastrukture u narednih deset godina. Veći broj javnih bicikala i javnih stanica će biti dodatni motiv da budemo još brži kada je reč o izgradnji staza. Ova odluka će doprineti povećanju kvaliteta života građana Beograda i pokazati da pešaci i biciklisti moraju imati prednost u odnosu na druge vidove javnog prevoza u Beogradu", zaključio je Radojičić.

Komentari (0)

Srbija