Društvo

Ružić: Predlog da nastava u Vojvodini za srednjoškolce počne onlajn

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2022

-

09:41

Ružić: Predlog da nastava u Vojvodini za srednjoškolce počne onlajn
Krizni štab - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da je na jučerašnjoj sednici Tima za škole preventivno predviđeno da nastava u srednjim školama u Vojvodini, koja počinje u ponedeljak, bude onlajn.

Kada je reč o učenicima u ostalim delovima Srbije gde drugo polugodište počinje kasnije, odnosno o tome kako će oni početi drugo polugodište, Ružić je gostujući na TV Pink rekao da će to biti razmatrano na sledećoj sednici Tima za škole koja je planirana za 13. januar.

Na pitanje da li postoji mogućnost da i ta nastava počne onlajn, Ružić je rekao da nijedan scenario ne bi trebalo isključiti, ali da je najbolje da đaci fizički idu u školu.

Raspust za đake u Vojvodini počeo je 24 decembra i za srednjoškolce trajaće do 10. januara, dok će za osnovce trajati do 17. januara.

Za đake u ostatku Srbije važi drugi školski kalendar. Za njih je zimski raspust počeo 31. decembra, a predviđeno je da se školske klupe vrate 24. januara.

Sve veći broj zaraženih

Kako će početi nastava u drugom polugodištu odlučiće Tim za škole. Naime oni su i do sada na nedeljnom nivou odlučivali kako će izgledati nastava u školi. Svakog petka do 12 sati škole su obaveštavane, kako će se raditi naredne nedelje.

U Srbiji je, posle kratkog zatišja, ponovo počeo da raste broj zaraženih virusom korona. Nova varijanta omikron, doprinela je da se virus veoma brzo širi.

Prošle godine raspust je produžen i pomeren zbog epidemije korona virusa. Počeo je 21. decembra, faktički od 19. decembra sa vikednom ranije i trajao do 18. januara što je duže nego što je prvobitno planirano.

I 2020. godine grip je produžio zimski raspust.  Đaci su se tada umesto 17. ferbuara, vratili se u školu nedelju dana kasnije. Takože, u 2019. godini grip je produžio zimski raspust. Drugi deo raspusta je trebalo da traje do 18. februara, ali su se đaci u klupe vratili nedelju dana kasnije, 25. februara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija