Društvo

I ove nedelje neposredna nastava u školama, đaci od petka na zimskom raspustu

Komentari

Autor: S. T.

27/12/2021

-

09:09

I ove nedelje neposredna nastava u školama, đaci od petka na zimskom raspustu
I ove nedelje neposredna nastava u školama, đaci od petka na zimskom raspustu - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

U svim osnovnim i srednjim školama ove nedelje primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u AP Vojvodina, u kojima je u četvrtak, prošle nedelje  završeno prvo polugodište.

Ovo je i poslednja nedelja u prvom polugodištu za đake iz ostatka Srbije, jer zimski raspust počinje 31. decembra i trajaće do 24. januara. 

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 16. decembra do 22. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 885 (0,11 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 3 (0,01 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 55 (0,14 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 14 (0,03 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija