Društvo

Tim za škole doneo odluku - kako će učenici naredne nedelje pohađati nastavu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/12/2021

-

10:54

Tim za škole doneo odluku - kako će učenici naredne nedelje pohađati nastavu
Tim za škole doneo odluku - kako će učenici naredne nedelje pohađati nastavu - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Od ponedeljka, 20. decembra, u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije učenici će pohađati nastavu po prvom, neposrednom modelu, što znači da će svi učenici biti u odeljenjima, odlučio je Tim za škole.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u periodu od 09. do 15. decembra, broj obolele dece školskog uzrasta, od šest do 18 godina, bio je 1.071, odnosno 0.14 odsto, saopštilo je Ministarstvo prosvete. 

Ovo je peta nedelja za redom da će učenici pohađati nastavu po prvom, neposrednom modelu.

Učenici će na zimski raspust, prema odluci Kriznog štaba krenuti, po planu od 31.decembra, a u klupe se vraćaju 24. januara. Iako je medicinski deo Štaba tražio pomeranje raspusta, tako da se učenici raspuste već 20. decembra, takva odluka nije doneta zbog povoljnije epidemiološke situacije. 

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 9 (0.02 odsto) odeljenja, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana.

"Ukupno je 77 (0.19 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 (0.02 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana", navode iz Ministarstva. 

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,"Servisa za javno zdravlje", utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija