Društvo

Deset osnovnih skola obnovilo biblioteke sa 1.200 knjiga

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2021

-

13:29

Deset osnovnih skola obnovilo biblioteke sa 1.200 knjiga
Deset osnovnih skola obnovilo biblioteke sa 1.200 knjiga - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović/Profimedia/Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Deset odabranih osnovnih škola, koje su se obratile Narodnoj biblioteci Srbije za pomoć u obnavljanju knjižnog fonda, dobilo je više od 1.200 knjiga. Knjige je u susret novogodišnjim i božićnim praznicima donirao Telekom Srbija. 

Među knjigama su i neki nezaboravni naslovi, kao što su "Magareće godine", "Robinzon Kruso" i "Guliverova putovanja", ali i dela Antona Čehova, Branislava Nušića i Jove Jovanovića Zmaja. Telekom je po sedmi put donirao knjige bibliotekama osnovnih škola, u nastojanju da podstakne dobre navike i ljubav prema pisanoj reči kod najmlađih, saopštila je ta kompanija.

Knjige su dobile biblioteke: OŠ "Leposavić" iz Leposavića, OŠ "Petar Vragolić" u Ljuboviji - izdvojeno osmorazredno odeljenje Donja Orovica, OŠ "Vuk Karadžić" u Sočanici kod Leposavića, OŠ "Jovan Cvijić" u Zubinom Potoku, OŠ "Mihajlo Sporić" u Majdanpeku, OŠ "Sveti Sava" u Gložanu kod Vlasotinca, OŠ "Hristo Botev" u Dimitrovgradu, OŠ "Sveti Sava" u Pirotu - istureno odeljenje u selu Rsovci, OŠ "Kirilo Savić" u Ivanjici i OŠ "Ljupče Španac" u Beloj Palanci.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija