Biznis vesti

Delić: Telekom Srbija nudi nova rešenja za digitalizaciju poslova

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

15:07

Delić: Telekom Srbija nudi nova rešenja za digitalizaciju poslova
Delić: Telekom Srbija nudi nova rešenja za digitalizaciju poslova - Copyright Prinstscreen YouTube/ AI Business TV

veličina teksta

Aa Aa

Današnji izazovi traže novi pristup poslovanju, jer su brojni zahtevi i očekivanja korisnika i pritisak novih tehnologija i znanja, a "Telekom Srbija" pruža odgovore na te izazove, izjavila je Natali Delić, direktor Direkcije za strategiju i digital "Telekoma". Ona je na prezentaciji "Digitalni ekosistemi kroz inovacije i partnerstva", održanoj na konferenciji "Svet u 2022" istakla da znanja i tehnologije toliko brzo napreduju, da kompanije ne mogu same da idu ukorak sa njima.

"Smatramo da je građenje digitalnih ekonomskih sistema odgovor na novo doba. Radi se o povezivanju poslovnih partnera u jedan sistem koji omogućava da se usluge mnogo brže plasiraju korisnicima. Prepoznali smo nekoliko segmenata u kojima se odvija digitalna transformacija društva i privrede. To su digitalni servisi koji se pružaju kompanijama, digitalizacija malih i srednjih preduzeća (MSP) i njihovih poslovnih procesa, interne mreže, tehnologija pametnih gradova, informatička bezbednost koja je sve važnija sa rastom digitalnih tehnologija i segment privatnih mreža za industriju i 5G u industriji", navela je Delićeva.

Ona je predstavila dva digitalna ekosistema koje "Telekom" razvija za korisnike kako bi im olakšao ove procese, a to su platforma DIGITAL SME namenjena MSP sektoru i IoT ekosistem.

"Preko DIGITAL SME platforme povezujemo ponuđače usluga i MSP. Do sada smo ponudili usluge poput fiskalizacije, e-fakture, kadrovska.rs za upravljanje ljudskim resursima, tako da malo preduzeće može da uzme kod nas sve servise i podigne za kratko vreme proces poslovanja na automatizovan način", istakla je Delićeva.

Daljinsko merenje potrošnje i gasa

Objašnjavajući IoT sistem naglasila je da je on namenjen funkcijama poput daljinskog merenja potrošnje vode i gasa, zatim upravljanje potrošnjom struje, trasnsportom i logistikom.

Tanjug/Telekom Srbija

 

"Telekom je nosilac takvog sistema, jer ima komunikacione mreže preko kojih svi ti uređaji mogu da komuniciraju. Nudimo sve tehnologije bitne za povezivanja uređaja i platformu koja omogućava tu komunikaciju i upravljenje uređanjima", rekla je Delićeva.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis