Društvo

Zbog snimka iz Priboja koji je uznemirio region MUP Srbije osnovao Radnu grupu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/01/2022

-

11:38

Zbog snimka iz Priboja koji je uznemirio region MUP Srbije osnovao Radnu grupu
Zbog snimka iz Priboja koji je uznemirio region MUP Srbije osnovao Radnu grupu - Copyright MGSI, Đorđe Krstić, YouTube/ Sandžak - Bošnjaci

veličina teksta

Aa Aa

Povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa, koju čine rukovodioci Uprave granične policije, koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju, saopštio je MUP.

Do incidenta koji je uznemirio javnost došlo je nakon što je pripadnik policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio video snimak na kojem zajedno sa starešinama i kolegama policajcima veseli uz stihove: “Oj Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika”.

Kao organizator ovog događaja koji je podigao veliku prašinu i u Sandžaku i u regionu, policajac Dragan Zeković se obratio javnosti na svom Fejsbuk profilu.

"Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava da napravi mnogo gorim nešto što, ponavljam, nije ni trebalo da se čuje na ovom veselju, niti bilo gde drugde", naveo je on Fejsbuku.

On je, takođe, naglasio da pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani u medijima, što se, kako je dodao, može videti na snimku.

"Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo, već je puštana sa liste skinute sa interneta. Naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja", dodao je on.

Naglasio je da mu se najsrećniji dan u životu, rođenje sina, pretvorio u negativan kontekst.

"Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrećnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme. Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima, sa obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro", napisao je.

Komentari (0)

Srbija