Društvo

Dečak (13) teško povređen nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/01/2022

-

08:27

Dečak (13) teško povređen nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci
Dečak (13) teško povređen nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trinaestogodišnji dečak sinoć je zadobio teške povrede šake, prilikom korišćenja pirotehničkih sredstava. On je zbrinut u Institutu za majku i dete, a kako je za Euronews Srbija rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, ostao je bez dela srednjeg prsta. Danas ga čeka operacija i da lekari vide hoće li moći da se spase ostatak prsta.

Dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći kaže da je poziv stigao sinoć oko 23 sata, da dečak (13) povređen na jednom poligonu ispod Ruda u Beogradu. Ona je za Euronews Srbija rekla da je u pitanju teška povreda ekstremiteta nastala najverovatnije od petarde koja je eksplodirala. Vozilom Hitne pomoći dečak je prevezen u Institut za majku i dete.

Direktor Instituta za majku i dete dr Radoje Simić kaže da je dečak ostao bez dela srednjeg prsta i da ima ranu oko palca. Danas će biti operisan.

"Deo prsta je već amputiran i sada se radi na tome da se spase ostatak prsta", rekao je on za Euronews Srbija.

Pojašnjava da su u poslednjih nekoliko dana imali seriju povreda kod dece pirotehničkim sredstvima, da je za dve nedelje troje dece ostalo bez dela prsta ili celog prsrta.

"Jedno dete iz Kruševca je izgubilo palac usled eksplozije pirotehničkih sredstava. Tamo je ušivano, ali je ipak morala amputacija. Drugo dete je izgubilo vrh srednjeg prsta. I sada ovaj dečak", naveo je Simić.

Navodi da deca često pirotehniku koriste sa roditeljima.

"Dete u Kruševcu je to sa ocem radilo. Otac je na vreme reagovao, ali dete nije i povredilo se", rekao je on.

 

 

 

Komentari (0)

Srbija