Društvo

Brnabić: Danas će broj zaraženih u Srbiji biti katastrofalan, najveći od početka epidemije

Komentari

Autor: B92

18/01/2022

-

10:13

Brnabić: Danas će broj zaraženih u Srbiji biti katastrofalan, najveći od početka epidemije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će danas broj novozaraženih koronavirusom biti najveći ikada zabeležen u Srbiji, od početka pandemije.

"Podaci od jutros u osam časova, prema podacima, broj će biti katatsrofalan", rekla je ona za TV Prva i dodala da će biti oboren svaki dosadašnji rekord.

Na pitanje kako onda Krizni štab nije doneo nove mere, Brnabić je istakla da Srbija ima epidemiološke mere: maske koje su obavezne u zatvorenom, na otvorenom tamo gde je distanca nemoguća, zatim kovid propusnice koje važe od 20 časova. Takođe, dodala je da se kovid propusnice sve više koriste, poput slučaja kada se Novi Sad proglašavao za prestonicu kulture.

"Imamo sve vakcine, imamo lekove. Možemo i drugima da pomažemo, i pomažemo reginu, nekim članicama EU, državama Aafrike i Azije. Svega imamo, i među prvima dobijamo. Sve što smo mogli da obezbedimo mi smo obezbedili", rekla je ona.

A šta će biti sa školama?

Govoreći o školama, Brnabić je istakla da Ministarstvo prosvete zaseda danas sa Kriznim štabom za škole i ističe da bi posle tog sastanka trebalo da se da preporuka.

Kako je navela, očekuje se da najmlađi razredi (1-4) idu normalno, a da će biti organizovana kombinovana nastava u srednjim školama. Međutim, ona je istakla da se čeka preporuka, te će onda naknadno biti donesenda odluka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija