Društvo

Relativno mirna noć u Beogradu, Hitna pomoć intervenisala 103 puta

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2022

-

08:36

Relativno mirna noć u Beogradu, Hitna pomoć intervenisala 103 puta
Relativno mirna noć u Beogradu, Hitna pomoć intervenisala 103 puta - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Noć u Beogradu je protekla relativno mirno, a Hitna pomoć obavila je ukupno 103 intervencije, od kojih je 12 bilo na javnim mestima.

Sinoć u 19.46 dogodila se saobraćajna nesreća na uglu ulica Dimitrija Tucovića i Tršćanske u kojoj su povređene dve muške i jedna ženska osoba, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Posle ukazane prve pomoći troje povređenih su sa lakšim povredama preveženi u Urgentni centar. Rano jutros u 4.03 jedna 62-godišnja žena je skočila sa sedmog sprata zgrade i ekipa hitne pomoći je mogla samo da konstatuje smrt.

Prema rečima dežurnog lekara bilo je nekoliko intervencija na javnom mestu zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su do odeljenja toksikologije VMA na detoksikaciju.

Protekle noći je bilo 46 interkliničkih transporta kovid pacijenata u kovid bolnice i šest novih slučajeva infekcije koji su preveženi na Infektivnu kliniku KCS.

U velikom broju su se javljali hronični pacijenti najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari, ali primetno veći broj građana se javljao zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa, rečeno je Tanjugu iz službe Hitne pomoći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija