Društvo

"Ne možemo da prođemo ni peške, ni kolima": Grane se sručile na put u selima kod Topole

Komentari

Autor: RINA

23/01/2022

-

14:22

"Ne možemo da prođemo ni peške, ni kolima": Grane se sručile na put u selima kod Topole
"Ne možemo da prođemo ni peške, ni kolima": Grane se sručile na put u selima kod Topole - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Sneg u Srbiji pada duže od deset sati, svi putevi su za sada prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano pre svega na planinskim prevojima. Međutim, meštani sela u okolini Topole imaju muče muku sa visokim rastinjem, koje se pod težinom snega povija i stvara brojne probleme i pešacima i vozačima.

"Neraščišćene vrzine prave nam ogroman problem, čitave godine apelujemo da ih treba seći, ali na žalost ta muka nas prati i dok je lepo vreme i sada kada zaveje sneg. Grane su se posavijale do pola puta, ako neko ide pešice pogotovo po mraku treba da pocepa garderobu, ko nam dođe autom žali se da grane grebu vozilo", kažu meštani iz Đokić kraja u Donjoj Trešnjevici.

Ista problem imaju i stanovnici u selu Krćevac, gde se kuće jedva naziru iza duge obrasle vrzine pokraj puta.

"Jedva sam prošao kolima. Sneg, loše vreme, put uzak a do pola kolovoza grane. Vlasnici parcela ne održavaju pored svojih njiva, nadležni nemaju rešenje i eto kako nam izgledaju sokaci po selima", priča Manja Gajić.

RINA

 

Inače, nadležni iz komunalne inspekcije su obilazili mesne zajednice, pisali opomene da se rastinje očisti a ne savesnim vlasnicima parcela koji nisu odradili taj posao pisali kazne. Međutim, na brojnim lokacijama problemi sa vrzinama su i dalje prisutni, a najviše muka imaju meštani koji žive u blizini takvih puteva koje na žalost zaklanja gustiš samoniklog žbunja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija