Društvo

Otac Mateja Periša: Važno mi je da potraga traje i da se on pronađe

Komentari

Autor: Euronews Srbija, HRT

27/01/2022

-

14:46

Otac Mateja Periša: Važno mi je da potraga traje i da se on pronađe
Otac Mateja Periša: Važno mi je da potraga traje i da se on pronađe - Copyright Prinskrin/Youtube/MUP Republike Srbije, E-Stock, Tanjug/Tara Radovanović, nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Potraga za splićaninom Metejom Perišom koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle godine i dalje traje. Njegov nestanak prati ceo region, ali kako vreme odmiče informacije o njemu su sve šturije. Uprkos tome, njegov otac Nenad Periš koji se od prijave njegovog nestanka sve vreme nalazi u Srbiji kaže za HRT da ne gubi nadu i da čini sve da dođe do istine i vrati sina kući.

"Često pitam sebe šta se ovo dešava. Pričam sa ljudima koje ne poznajem, u stranoj sam zemlji. Ne znam gde mi je sin. Tu je neka voda koja je mutna i u koju gledam, pitam se da li je on unutra. To je jedan košmar koji živim i koji racionalno ne možete da posložite. Živim za danas, onda kada odem da spavam pomolim se Bogu za sutra i tako već evo dvadeset i više dana. Pokušavam da budem racionalan i trezven, nadam se da jesam, ali emocije su takve da je sve ovo jako strašno. Ova neizvesnost svakog dana je poražavajuća. Puno ljudi je pre mene imalo ovakvih problema, možda neko i posle mene bude ali ja se trudim da budem dobar čovek. On je izuzetan momak i nadam se da ću se u Hrvatsku vratiti sa Matejom", rekao je.

Govoreći o samoj potrazi, Nenad Periš je rekao da mu je signal mobilnog telefona ulio nadu, i da se nadao da će Mateja pronaći na Velikom ratnom ostrvu.

"Važno mi je da potraga i dalje traje i da se on pronađe", rekao je Periš za HRT.

Komentarišući ranija saznanja i sve informacije koje su izlazile u javnost, kaže da veruje da je njegov sin sa namerom nekuda kreuno te noći iz kluba, ali da njegov cilj sigruno nije bila reka Sava.

Euronews Srbija

 

"Matej nije zimogrožljiv. Zimi često kad nisu preniske temeprature izađe napolje. Tad je u Beogradu bila visoka temperatura za to doba godine. Matej je imao kratke rukave ispod jakne, bio je u tom klubu, i verovatno nije oblačio zbog toga i košulju. To što je izašao napolje, pomislio sam kao roditelj, iako možda nisam u pravu, jeste da je mislio brzo da se vrati, ili je možda bila gužva na garderobi. Ne bi sigurno ostavio jaknu u klubu, da ne dođe po nju", priča Periš.

Dodao je da je kod sebe imao nešto novca, pa zbog toga sumnja da je možda želeo u apartman po još.

"Mislim da je imao negde od 50 do 70 evra. Da li je to bilo dovoljno da plati piće koje su pili tamo, ne znam. Kartica nije bila kod njega. Kartica je sad kod mene. Da li je hteo da uzme neki novac ili da ode do apartmana da uzme još para ne znam. Verujem da je imao nameru da negde ide, al ne mislim da je to bila reka Sava", kaže i dodaje da ne veruje da je njegov sin imao neku lošu nameru pre svega prema sebi.

"Da je hteo da nešto uradi, uradio bi bilo gde. I dalje verujem da je imao nameru da ide nekuda. Roditelj sam, možda grešim ali tako mislim", ponovio je.

Periš se osvrnuo  i na prijateljicu njegovog sina koja je poslednja bila s njim u kontaktu, te naglasio da nema potrebe da ona ili bilo ko od Matejevih drugova trpi prozivke po društvenim mrežama.

"Nepotrebne su i preterane pretnje upućene njima. Verujem i Matejevim prijateljima tako i njoj. Verujem da bi uradili sve da bi Mateja pronašli. Bacanje blata na nekoga u ovako teškim trenucima nikom ne treba. Molim sve da se istraga vodi u pravom smeru i nema potrebe da nekim ljudima otežavaju dovoljno tešku situaciju. Svi su oni dovoljno potreseni zbog svega. Ne zameram nikome ništa, nikog ne želim da prozivam kao i da ne osuđujem. Imam svoj problem koji traje već neko vreme, moja porodica i ja dosta patimo i to je ono na šta sam koncetrisan", rekao je Periš, dodajići da mu je jedina želja da ponovo zagrli svog sina.

Ponovio je koliko je zahvalan na neizmernoj podršci koju svakodnevno dobija.

"Možda sam iracionalan, pustite me da sanjam o tome, sigurno će se stvar rešiti, ali taj čin poznatih i nepoznatih ljudi, prijatelja kojih ima jako puno..Možda ih često i ne spominjem, ali stvarno, ima prijatelja koji su uradili neverovatne stvari za mene. Rekao sam im da im se ne bi mogao odužiti ni za pet života. Sve to pomaže.  Na kraju svega, kada ugasite svetlo, ostaje samo to da nađete Mateja, samo mi je to želja i biću najsrećniji čovek na svetu", rekao je Periš za HRT.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivnu potragu za Matejom. Pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za bezbednost na rekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u juče i dan ranije obavili terensku pretragu Velikog ratnog ostrva paralelno sa hotelom "Jugoslavija" do "Galijske bare".

MUP Srbije

 

Srpska policija maksimalno je angažovana, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Metejom Perišem, navodi se u saopštenju MUP. U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju. 

Komentari (0)

Srbija