Društvo

Obeležavanje kineske Nove godine u Srbiji: Festival svetla i novogodišnji vašar za doček godine tigra

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2022

-

14:28

Obeležavanje kineske Nove godine u Srbiji: Festival svetla i novogodišnji vašar za doček godine tigra
Obeležavanje kineske Nove godine u Srbiji: Festival svetla i novogodišnji vašar za doček godine tigra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kineska Nova godina će, tradicionalno, četvrti put za redom, biti obeležena u Srbiji tokom januara i februara 2022. godine kroz tri manifestacije: Kineski Festival svetla, Kineski novogodišnji vašar i prvi beogradski "Tink-Tenk" vezan za Inicijativu "Pojas i put".

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, obeležavanje početka Kineske nove godine - godine tigra započeće svečanim vatrometom u ponedeljak, 31. januara 2022. godine u 17 časova (odnosno u ponoć po pekinškom vremenu) na Savskoj Promenadi, ispred Galerije Belgrade.

Obeležavanju će prisustvovati ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predstavnici ambasade NR Kine u Beogradu i Instituta za Pojas i put u Beogradu, kao i osnivač manifestacije "Kineski festival svetla" Slobodan Trkulja.

Kineski festival svetla će moći da posete svi građani i gosti Grada Novog Sada u Limanskom parku.

Ovogodišnja proslava Kineske Nove godine u Beogradu i Novom Sadu odvija se pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Grada Novog Sada, uz podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Instituta za Pojas i put u Beogradu.

Komentari (0)

Srbija