Društvo

Korona presek: Više od polovine testiranih pozitivna, preminule 54 osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/01/2022

-

15:27

Korona presek: Više od polovine testiranih pozitivna, preminule 54 osobe
Korona presek: Više od polovine testiranih pozitivna, preminule 54 osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 30.029 osoba, od čega je bilo pozitivno njih 15.425. Preminule su 54 osobe.

Podsetimo, juče je u Srbiji bilo regisrtrovano 17.284 novozaraženih, a preminule su 42 osobe.

 

 

Zdravstveni sistem u ovom talasu trpi najveći pritisak do sada. U svim domovima zdravlja pojačane su lekarske ekipe kako pacijenti ne bi dugo čekali. Veliki problem predstavlja to što se razboljevaju i zdravstveni radnici. 

Početkom nedelje bilo je oko 2.000 zaraženih zdravstvenih radnika, ali nadležni tvrde da to za sada ne utiče na proces rada.

Da su zdravstveni radnici  pod ogromnim pritiskom već dve godine, istakla je za Euronews Srbija Dragica Dašić iz Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, dodajući da je sada posebno teška situacija, da se lekari, medicinske sestre, tehničari, zbog velikog broja inficiranih virusom korona, povlače sa godišnjih odmora.

"Ovih dana zdravstveni radnici su posebno opterećeni. Zapravo, opterećenje traje dve godine. Poznato je da zdravstveni radnici nisu mogli da iskoriste godišnje odmore, da su ovih dana svi koji su na godišnjim odmorima povlačeni, da prekidaju odmore da dođu na radna mesta“, navela je Dašić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija