Društvo

Građani pohrlili od ranog jutra TC Ušće: Satima čekali vakcinaciju, ali i vaučere

Komentari

Autor: Nevena Zdravković i Slavica Tuvić

07/05/2021

-

14:35

Građani pohrlili od ranog jutra TC Ušće: Satima čekali vakcinaciju, ali i vaučere
Građani pohrlili od ranog jutra TC Ušće: Satima čekali vakcinaciju, ali i vaučere - Copyright Euronews/Nevena Zdravković

veličina teksta

Aa Aa

Ispred punkta za vakcinaciju u tržnom centru "Ušće" i danas je već u jutarnjim satima formiran red. Iako je bilo planirano da se sa vakcinacijom počne u podne, zbog gužvi je radno vreme izmenjeno, pa se gužva brzo raščistila. Prvih 50 osoba koje su se danas vakcinisale dobile su poklon-vaučere u vrednosti od po 5.000 dianra. 

Kako su javili reporteri Euronews Srbija, na drugom spratu tržnog centra formiran je red već oko 9 sati ujutru i u njemu se nalazilo nekoliko desetina ljudi, pa i žene sa decom. 

Euronews/Nevena Zdravković

 

Na pitanje zašto su odlučili da se vakcinišu baš danas, okupljeni navode da su svakako planirali to da urade, te da su došli da iskoriste priliku, ali i izbegnu gužvu.

"Blizu živim ovde i zbog vaučera i bio sam se prijavio", rekao je jedan od anketiranih koji je, kako kaže, ukupno čekao oko 15 minuta.  

 
Ipak, s obzirom na to da je punkt juče radio od 10 časova, neki građani su to očekivali i danas. Međutim, punkt je, kako je planirano, trebalo da počne sa radom u podne, pa su oni koji su prvi pristigli čekali i po nekoliko sati. 

"Mislila sam da je manja gužva i zato sam došla, a inače sam mislila da odem na Sajam, ali je tamo velika gužva", navela je jedna naša sagovornica, koja je ukupno čekala oko dva sata na vakcinu.

Euronews/Nevena Zdravković

 

U međuvremenu, organizatori su odlučili da promene radno vreme, pa je pukt počeo sa radom oko sat i po vremena ranije.

Kako se navodi na sajtu TC "Ušće", radno vreme punkta će biti od 10 do 20 časova i zainteresovani građani mogu bez zakazivanja da prime jednu od četiri trenutno dostupne vakcine.

Inače, punkt za vakcinaciju u ovom tržnom centru otvoren je u četvrtak i tom prilikom je prvih 100 vakcinisanih dobilo poklon-vaučere u vrednosti od po 3.000 dinara. Nagrada za "najbržih" 50 sleduje i danas, kao i sutra, kada će prvih 100 dobiti poklon-pakete jedne kompanije.

Euronews/Nevena Zdravković

 

Juče vakcinisano skoro 1.000 ljudi

Tokom jučerašnjeg dana u TC "Ušće" vakcinisano je 965 ljudi. Dato je 390 doza "Fajzer" vakcina, 361 doza "Sinofarm" vakcine i 214 doza vakcine "Sputnjik V". 

"Naši građani su veoma zainteresovani, tako da vakcinaciju nastavljamo i danas. Do sada je vakcinisano više od 100 ljudi u Ušću. Prvih pedeset vakcinisanih dobilo vaučer za kupovinu u vrednosti od 5.000 dinara. Sutra je vakcinacija u Ušću moguća od 10 do 20 sati", kaže za Euronews Srbija gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. 

Tanjug AP/Darko Vojinović

 

Ona je navela da će u skladu sa potrebama i zainteresovanošću Beograđana biti organizovana vakcinaciju i u drugim tržnim centrima. Svi tržni centri su dali svoj doprinos masovnoj imunizaciji i spremni su za organizovanje vakcinacije. 

U Beogradu je do sada ukupno vakcinisano 613.642 osoba što je 44,1 odsto punoletne populacije. U populaciji između 65 do 74 godine vakcinisano je 73,84 odsto ljudi. 

"Potrebno je da se vakciniše još 82.097 osoba kako bismo vakcinisali 50 odsto punoletne populacije. Naš konačni cilj je da se vakciniše 750.000 hiljada građanki i građana Beograda", zaključila je Stanisavljević.

Komentari (0)

Srbija