Društvo

Direktor UKC Kragujevac :Situacija ozbiljna, ali pod kontrolom, na bolovanju više od 200 zdravstvenih radnika

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

13:13

Direktor UKC Kragujevac :Situacija ozbiljna, ali pod kontrolom, na bolovanju više od 200 zdravstvenih radnika
Klinički centar Kragujevac - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Situacija sa koronavirusom u Univerzitetskom Kliničkom centru (UKC) u Kragujevcu je i dalje veoma ozbiljna, ali je pod kontrolom, rekao je danas Tanjugu direktor ove zdravstvene ustanove doktor Slobodan Milisavljević.

Trenutno su u kovid sistemu 264 pacijenata, koji se leče od posledica zaraze koronavirusom.

"Na dnevnom nivou u poslednjih 15 dana imamo između 35 i 40 prijema, što je znatno više od broja otpusta. Iskorišćenost postelja u kovid sistemu je oko 60 procenata. Mi i pored toga pažnju posvećujemo i non-kovid pacijentima, najviše najtežim onkološkim pacijentima", kazao je Milisavljević.

"Operativni program se sprovodi, ali je on zbog aktuelne situacije ograničen na onkološke operacije i hitna stanja. Prati se epidemiološka situacija putem redovnih sastanaka Kriznog štaba UKC-a koji se zakazuje po potrebi i više puta dnevno, tako da je situacija pod kontrolom, ali je vrlo ozbiljna", poručuje direktor UKC Kragujevac.

U ovom trenutku zbog zaražavanja koronavirusom na bolovanju je više od 200 zdravstvenih radnika ove ustanove, što dodatno otežava situaciju, kažu u UKC Kragujevac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija