Društvo

Uhapšen bivši pomoćnik javnog izvršitelja zbog pronevere gotovo sedam miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

12:16

Uhapšen bivši pomoćnik javnog izvršitelja zbog pronevere gotovo sedam miliona dinara
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici MUP-a uhapsili su A.C. (32) , bivšeg pomoćnika jednog javnog izvršitelja, zbog sumnje da je protivpravno prenosio sredstva sa računa javnog izvršitelja na svoj lični račun i na taj način prisvojio oko 6.899.620 dinara.

On se tereti da je od 17. juna 2020. do 16. juna 2021. godine, obavljao poslove evidencije i rasknjižavanja uplata sa računa javnog izvršitelja, neosnovano i protivpravno prenosio sredstva od izvršnih dužnika po predmetima izvršenja na svoj lični tekući račun, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je A. C. prilikom prenosa sredstava lažno upisivao nazive izvršnih poverilaca i umesto njihovog računa stavio svoj lični tekući račun.

On je na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 6.899.620 dinara, na štetu javnog izvršitelja, a novac je, kako se sumnja, trošio na lične potrebe.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo pronevera zbog čega mu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden tužilaštvu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija