Društvo

Nastavlja se promenljivo vreme: Smena sunca, kiše i oblaka, temperatura danas do 15 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/02/2022

-

07:08

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

I ove nedelje nastavljaju se promenljive vremenske prilike, te možemo očekivati svakodnevnu smenu sunčanih, oblačnih i kišnih perioda, sa maksimalnom dnevnom temperaturom oko 15 stepeni. Zbog čestih prodora ciklona sa Atlantika, do Srbije stiže hladna i vlažna vazdušna masa sa severa koja nam donosi zahlađenje i padavine. U nižim predelima se očekuje kiša, a na planinama sneg. 

Vreme će danas, do večernjih sati, biti pretežno sunčano i suvo. Južni i jugozapadni vetar donose nam otopljenje, tako da će u tim delovima zemlje i biti malo toplije nego u ostatku, kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Sredinom dana, vetar menja svoj pravac na severozapadni, što naznačava nadolazeću promenu vremena. Hladan front sa severa Evropa prvo će zahvatiti krajnji sever Vojvodine, uzrokujući pad temperature i naoblačenje praćeno kišom. Premeštanje padavinske zone ka jugu donosi padavine i ostatku Srbije. 

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Pad temperature od sutra

Već sutra u jutarnjim satima padavine će prestati u predelima severno od Beograda, dok se južnije zadržavaju oblaci iz kojih će padati kiša, susnežica i sneg. Hladna vazdušna masa spustiće temperatura za više od pet stepeni, te će u utorak maksimalna dnevna biti od šest do deset stepeni. Osim pada temperature, u utorak se očekuje pojačan severozapadni vetar, te će se činiti da je hladnije od izmerenih vrednosti. Dakle, na severu oblačno, ali suvo, dok će na jugu, tokom većeg dela dana, padati kiša, a na planinama sneg.

U sredu i četvrtak smenjivaće se sunčani i oblačni periodi, sa povremenom slabom kišom, a zbog severozapadnog vetra imaćemo stalni priliv hladnijeg vazduha te će se temperatura i u drugoj polovini nedelje kretati oko i malo ispod desetog podeljka.

"Trenutno se nalazimo u prelaznom periodu između zime i proleća, te iako smo prethodnih dana imali toplo i sunčano vreme, izvesno je da je pred nama još hladnih, tmurnih i kišovitih dana, te se nemojte prerano radovati i sklanjati zimsku garderobu, jer će nam kišobrani, kaputi i kape i dalje trebati", kaže Gojković.

Komentari (0)

Srbija