Društvo

Obuka budućih podoficira VS u specijalizovanom centru "Narednik Milunka Savić"

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

19:21

Obuka budućih podoficira VS u specijalizovanom centru "Narednik Milunka Savić"
Obuka budućih podoficira VS u specijalizovanom centru "Narednik Milunka Savić" - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira "Narednik Milunka Savić" u toku je 19. obuka polaznika Osnovnog kursa za podoficire, koji se realizuje u ovom specijalizovanom centru Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obuku prolaze profesionalni vojnici koji su prethodno uspešno završili Liderski kurs i svojim rezultatima u jedinici pokazali da su spremni za ovaj nivo usavršavanja.

Oni će se tokom šest meseci, koliko Osnovni kurs za podoficire traje, osposobljavati za početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

U okviru prvog - zajedničkog modula, koji se sada realizuje polaznici se obučavaju za komandovanje odeljenjem, izvršavanje opštih taktičkih zadataka i izvođenje osnovne individualne i opštevojne obuke.

Posebna pažnja se poklanja usvajanju znanja i veština neophodnih za uspešno komandovanje odeljenjima tokom izvođenja taktičkih radnji u borbenim dejstvima.

Po završetku prvog modula buduće podoficire očekuje specijalistička obuka za dužnosti zamenika komandira odeljenja u okviru svog roda ili službe, a potom i tronedeljno stažiranje u jedinicama Vojske Srbije.

Oni koji uspešno savladaju sve module biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija