Društvo

Nastavlja se potraga za nestalom Ksenijom Lukić (30) - ronioci pretražuju Dunav, porodica se nada srećnom ishodu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2022

-

19:36

Nastavlja se potraga za nestalom Ksenijom Lukić (30) - ronioci pretražuju Dunav, porodica se nada srećnom ishodu
Nastavlja se potraga za nestalom Ksenijom Lukić (30) - ronioci pretražuju Dunav, porodica se nada srećnom ishodu - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Ronilačke specijalne ekipe žandarmerije već treći dan tragaju za Ksenijom Lukić (30) iz Sremske Mitrovice koja je nestala u noći između subote i nedelje u Novom Sadu kod Petrovaradinske tvrđave.

Nestanku Ksenije Lukić, kako je za Euronews Srbija ispričala njena sestra, prethodila je rasprava sa momkom na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji je i čitav slučaj prijavio policiji. Porodica nestale devojke kaže da je njih o svemu obavestila policija, kao i da veruju da je Ksenija dobro i da će je brzo pronaći živu i zdravu.

Sestra nestale devojke ispričala je za Euronews Srbija da je, nakon rasprave, Ksenijin momak krenuo za njom kako bi razgovarali ponovo, ali bez uspeha. Pošto je nije pronašao, kontaktirao je policiju i prijavio njen nestanak. Kaže da je nadležnima i porodici rekao da je poslednji put video na Varadinskom mostu koji spaja grad sa tvrđavom i da joj se odatle gubi svaki trag.

Nakon prijave nestanka, MUP je kontaktirao i njenu porodicu i od tada traje potraga za Ksenijom, kako na kopnu tako i u vodi.

"Nismo znali šta se dešava sve dok nas nije pozvala policija. Saznali smo da je ona te noći bila na Petrovaradinu i da su se njih dvoje posvađali nakon čega je pobegla od njega. On je navodno krenuo za njom ali je nije našao jer je izgubio iz vida. Uplašio se i odmah pozvao policiju kako bi im ispričao šta se desilo", rekla je Ksenijina sestra. 

Upravo zbog toga što je poslednji put viđena na mostu, ronioci već treći dan pretražuju Dunav kao i teren oko same tvrđave. Euronews Srbija nezvanično sazanje da je juče potraga za Ksenijom trajala oko šest sati, ali da je bila bez uspeha pa je zbog toga nastavljena i danas. 

Ona kaže da je od trenutka nestanka Ksenije, porodica sve vreme u kontaktu sa mladićem i njegovom porodicom i da se nada najboljem. Dodaje, međutim, da novih informacija od policije za sada nema. 

"Policija nas ništa ne obavešava, jer koliko znamo, nema nikakvih novih informacija. Treći dan pretražuju reku i okolinu u potrazi za njom, ali nema nikakvih tragova", rekla je ona.

Kaže da oni i dalje ne gube nadu i da očekuju da im se Ksenija čak i sama javi u nekom trenutku i obavesti ih da je sa njom sve u redu. 

Ksenijina sestra kaže i da su porodici jako teško pale spekulacije koje se pominju u medijima, a koje se odnose i na samoubistvo. 

"To nam je jako teško pada. Jednostavno, ne verujem da je skočila u reku, ona se za nas vodi kao nestala. Nadu mi daje i to što je ona umela tako nestane i da nam se ne javi po nekoliko dana, pa verujemo da je i sada to slučaj", rekala je ona.

Porodica Ksenije Lukić apeluje na sve da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj devojci kontaktiraju policiju ili se jave njima na broj 063 1553216.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija