Društvo

Komesarijat: Najviše izbeglica iz Ukrajine u tranzitu, ne ostaju u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2022

-

15:33

Komesarijat: Najviše izbeglica iz Ukrajine u tranzitu, ne ostaju u Srbiji
Komesarijat: Najviše izbeglica iz Ukrajine u tranzitu, ne ostaju u Srbiji - Copyright Euronews/Nataša Krstin

veličina teksta

Aa Aa

Jedan broj ukrajinskih državljana, zbog rata u Ukrajini, došao je na teritoriju Srbije, od kojih se manji broj smestio kod rodbine i prijatelja, dok je najveći deo bio u tranzitu i oni ne borave više u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Komesarijatu za izbeglice i migracije.

Kako kažu, Srbija za ukrajinske državljane nije zemlja destinacije, kao što uostalom, u najvećem broju, nije ni za državljane Ukrajine koji su prešli u Rumuniju, Mađarsku ili druge zemlje u njenom okruženju.

Takođe, ističu da Srbija i Komesarijat za izbeglice i migracije imaju smeštajne kapacitete u koje mogu odmah da prime ukrajinske izbeglice, ukoliko to bude potrebno, ali da za sada nisu imali takvih zahteva.

"Ukoliko ih bude, reagovaćemo istog trenutka, kao što je to bilo i u ranijim kriznim situacijama, u skladu sa Planom reagovanja i zaključima Vlade Srbije", navedeno je u odgovoru Komesarijata Tanjugu, na pitanje da li su izbeglice iz Ukrajine stigle u Srbiju i u kom broju, te ima li Srbija kapaciteta da odgvori na priliv izbeglica iz Ukrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija