Društvo

U Srbiji nema većeg priliva Ukrajinaca od početka rata

Komentari

Autor: Fonet

10/03/2022

-

12:46

U Srbiji nema većeg priliva Ukrajinaca od početka rata
Romanian General Inspectorate for Emergency Situations - Copyright Romanian General Inspectorate for Emergency Situations

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji do sada nije primećen masovan priliv državljana Ukrajine, pa su od 25. februara do 9. marta u Srbiju ušla 6.784 državljanina Ukrajine, a izašao je 5.721 ukrajinski državljanin, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na sednici Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova.

"Osobe koje su prijavile boravište, su to uradile u najvećoj meri na privatnim adresama - dakle, reč je o ljudima koji su pomoć i utočište potražili kod svojih rođaka i prijatelja. Napominjem da za sada ne očekujemo nikakav masovni priliv lica iz Ukrajine", istakao je Vulin.

"Srbija je i ovog puta spremna da adekvatno odgovori na sve izazove i posledice koje mogu biti prouzrokovane zbog aktuelne krize u Ukrajini, saopštili su iz MUP Srbije.

Članovi Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i pomoćnik načelnika Uprave granične policije Saša Arsenijević podneli su detaljan izveštaj Vulinu o državljanima Ukrajine u Republici Srbiji i stanovništvu koje je u Srbiju došlo posle 24. februara.

Radna grupa za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova usvojila je i Plan prihvata državljana Ukrajine i ugroženog stanovništva koje je napustilo Ukrajinu. 

Komentari (0)

Srbija