Društvo

Izgradnja novog novosadskog mosta kreće do kraja godine, predstavljena dva idejna rešenja (FOTO)

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2021

-

17:25

Izgradnja novog novosadskog mosta kreće do kraja godine, predstavljena dva idejna rešenja (FOTO)
Izgradnja novog novosadskog mosta kreće do kraja godine, predstavljena dva idejna rešenja (FOTO) - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Dva idejna rešenja za četvrti most u Novom Sadu predstavljena su danas u Gradskoj kući u tom gradu.

Gradonačelnik Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastali su se danas sa kineskim partnerima iz Kompanije CRBC, koja će graditi most.

Kako je rekao gradonačelnik Vučević, sada smo nekoliko koraka bliži izgradnji mosta sa obilaznicom, što je višedecenijska želja mnogih generacija u Novom Sadu.

Razgovarali smo o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja za četvrti most, kojem će Novosađani dati ime. Mi smo uzeli još jedan kratak period da sa stručnjacima sa Fakulteta tehničkih nauka damo naše mišljenje oko arhitektonskog rešenja, a tada bismo užurbanom dinamikom nastavili sve pripremne radnje kako bi izgradnja počela, možda već i do kraja godine, rekao je Vučević.

Tanjug/Jaroslav Pap

Miloš Vučević

Ministar Momirović se takođe zahvalio kineskim partnerima i rekao da Vlada Srbije očekuje savremen most.

"Ovo je samo jedan od sastanaka koji smo održali u vezi sa mostom. Podsetiću da mnogo toga gradimo u Novom Sadu, kao što je i most koji će biti deo Fruškogorskog koridora, skoro smo podelili i 500 ključeva od stanova za bezbednjake. Mislim da neko ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina ima šta da vidi, a tek će se za nekoliko godina videti", rekao je Momirović.

Tanjug/Jaroslav Pap

Tomislav Momirović

Izgradnja obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, značajno je jer će rasteretiti saobraćaj u gradu, ali je bitna i za ceo region, jer se ona nadovezuje na Fruškogorski koridor čija izgradnja uskoro počinje.

Komentari (0)

Srbija