Društvo

Protest građana u naselju Stepa Stepanović, traže školu, vrtić

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

12/03/2022

-

12:04

Protest građana u naselju Stepa Stepanović, traže školu, vrtić
Protest građana u naselju Stepa Stepanović, traže školu, vrtić - Copyright Euronews/Nataša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Žitelji beogradskog naselja Stepa Stepanović započeli su danas protest zbog kako kažu ne reagovanja nadležnih da im se izgradi još jedna škola, vrtić i da naselje pređe u nadležnost grada.

Potpredsednik Udruženja stanara tog naselja Gavro Vujanović rekao je za Tanjug da se protestom, koji je počeo oko 11 časova, želi skrenuti pažnja javnosti na pomenute probleme, i dodao da se Udruženje obraćalo svim nadležnim institucijama.

"Obraćali smo se gradskom Sekreterijatu za obrazovanje, premijerki, predsedniku, imali smo razgovore sa predsednicom opštine, ali dela nema" rekao je Vujanović.

Euronews/Nataša Jovanović

 

On je istakao da očekuje da će se nadležni "pokrenuti" i da će pokazati da žele da reše situaciju u naselju Stepa Stepanović.

"Ali ne rečima i obećanjima, nego delima" naglasio je Vujanović.

Jedan od stanara Slobodan Malbašić koji je na privremenom radu u Beogradu, rekao je da je na protestu kako bi podržao i ostale stanare u cilju rešavanja višegodišnjih problema tog naselja. Iz Udruženja stanara su najavili i protestnu šetnju kao i blokadu Trošarine na 30 minuta. Protest bi trebao da se završi do 13.30 časova, naveli su iz Udruženja stanara.

Preporuka za vas

Komentari (2)

Oteto prokleto

12.03.2022 17:17

Glavna adresa za resavanje spora jeste drzavno pravobranilastvo koje godinama raznim neosnovanim zalbama i tuzbama odlaze resavanje ovog pitanja na katastarskim parcelama predvidjenim za izgradnju vrtica i skole. Nadamo se da ce ovi protesti pokrenuti resavanje problema.

Komsija

12.03.2022 17:57

Crkvu branite SRBIII dozovite se pameti,pa i u Vasoj unutrasnjosti i drugih nama susednih drzava postoje Crkve a ovde se tome suprostavljate...Imate igralista ispred svake zgrade,budite realni da li ste to imali ranije u mestima gde ste pre kupovine stana dodli?Ne postujete ono sto Vam ovaj grad pruzio.Svi smo mi kupili svoje stanove kao i Vi ali protiv Boga i Crkve niko kao Vi

Srbija