Društvo

Još jedna dojava o bombi na letu iz Beograda za Moskvu - mejl stigao pre nego što je avion poleteo

Komentari

Autor: Z. Radović

15/03/2022

-

14:20

Još jedna dojava o bombi na letu iz Beograda za Moskvu - mejl stigao pre nego što je avion poleteo
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Na letu Beograd-Moskva danas je opet prijavljena eksplozivna naprava, treći put u poslednjih nekoliko dana. Dojava o navodnoj eksplozivnoj napravi u avionu "Er Srbije" na letu za glavni grad Rusije stigla je mejlom sa elektronske adrese u Ukrajini pre nego što je avion i poleteo, odnosno dok je još bio na pisti, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Pomoćnik komandanta Posebne jedinice policije "Policijska brigada" potpukovnik Dragan Selaković izjavio je za Tanjug da je u toku kontradiverzioni pregled aviona, a da će kasnije biti utvrđivano šta je pozadina dojave.

"Vreme će pokazati šta je iza svega toga. Naše je da radimo i utvrdimo da li je to istina ili laž", rekao je Selaković.

On je naveo da procedura u slučajevima dojave o podmetnutoj bombi u vauzduhoplovu podrazumeva najpre da se avion bezbedno prizemlji, a potom sledi evakuacija putnika sa ličnim prtljagom, potom pražnjenje bunkera sa sotalim prtljagom i na kraju pregled aviona koje MUP-ovi specijalisti obavljaju u prisustvu posade aviona.

Selaković je rekao da se u tu svrhu koriste različita sredstva, uključujući robote koji služe da dopru do manje pristupačnih delova aviona.

Prethodno, avion Er Srbije na letu ka Moskvi juče se takođe zbog dojave o bombi vratio u Beograd i sleteo na aerodrom Nikola Tesla, a pripadnici MUP bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona. U avionu Er Srbije tada bilo 125 putnika i pet članova posade, a dojava o bombi upućena je mejlom.

Podsetimo, eksplozivan naprava prijavljena je, prvi put u petak, ali je utvrđeno da je dojava bila lažna.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

U kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin, navedeno je tada u saopštenju.

MUP Srbije je tada sopštio da radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma "Nikola Tesla“ uputila lažnu dojavu.

Preporuka za vas

Komentari (3)

Harbinder

15.03.2022 14:30

Prijatelju, pa oni će to svakog dana... Ništa im ne možete.

Раја

15.03.2022 15:41

Ал се украјинци спрдају са вама....

Srbija