Društvo

Udruženje sudija i tužilaca pozvalo Državno veće tužilaca da pojasni javnosti proceduru izbora javnog tužioca

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2021

-

10:24

Udruženje sudija i tužilaca pozvalo Državno veće tužilaca da pojasni javnosti proceduru izbora javnog tužioca
Udruženje sudija i tužilaca pozvalo Državno veće tužilaca da pojasni javnosti proceduru izbora javnog tužioca - Copyright Tanjug/Tanja Valić

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozvalo je danas Državno veće tužilaca(DVT) da javnosti pojasni zakonsku proceduru za izbor Republičkog javnog tužioca, kako se ne bi ponavljale zloupotrebe od strane pojedinih medija i pojedinaca u cilju diskreditovanja celog postupka plasiranjem netačnih informacija.

Potrebno je da DVT ukaže na jasnu zakonsku proceduru, odnosno način prijavljivanja kandidata, uslova propisanih zakonom za izbor na mesto RJT, načina predstavljanja i ocenjivanja programa kandidata, formiranja rang liste...

Istovremeno, ovo strukovno udruženje je osudilo iznošenje neistina u vezi prijavljenih kandidata i licitiranje od strane pojedinih kolega u medijima ko je trebalo, a nije se prijavio na aktuelni oglas za izbor za RJT.

Prijavljeno je zvanično četiri kandidata, od kojih je do sada svoj program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva predstavila aktuelni RJT Zagorka Dolovac, a pojedini mediji su negodovali što nisu na vreme bili o tome obavešteni.

možda vam se dopadne

Komentari (0)

Srbija

Vučić: Kurti ne želi dijalog, plašim se da to može da dovede do eskalacije na Kosovu i Metohiji
Vrhovni kasacioni sud: Prilikom ukidanja presude Šariću imali smo u vidu odluke Evropskog suda za ljudska prava
Petković o dijalogu u Briselu: Rešenje je da pregovaramo, tražimo rešenja, koliko god da su teška
Stanovnici Bloka 37 iz Novog Beograda ne odustaju od svojih zahteva