Društvo

Uhapšen muškarac osumnjičen za krađu iz robnih rezervi u vrednosti od skoro 95 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

09:05

Uhapšen muškarac osumnjičen za krađu iz robnih rezervi u vrednosti od skoro 95 miliona dinara
Uhapšen muškarac osumnjičen za krađu iz robnih rezervi u vrednosti od skoro 95 miliona dinara - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za suzbijanje kriminala i Policijske uprave u Šapcu, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su G. F. (55) iz Loznice, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On je, kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu "Mlin Filipović Kata" DOO, od 1. januara do 4. aprila 2022. godine, otuđio više od 2.500 tona merkantilne pšenice i kukuruza u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, a koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje.

Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 94.927.334 dinara, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. G. F. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Policija nastavlja provere poslovanja drugih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve na teritoriji Republike Srbije.

Komentari (0)

Srbija