Društvo

U Kruševcu obeležena godišnjica početka bitke na Košarama

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

19:40

U Kruševcu obeležena godišnjica početka bitke na Košarama
Dan Državnosti - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Kruševcu je danas obeležena godišnjica početka bitka na Košarama, a u kasarni "Rasina" položeni su venci i cveće na Spomenih braniocima otadžbine 1998-1999.

Bitka na Košarama održala se između Vojske SRJ sa pripadnicima takozvane OVK i Vojskom Albanije sa druge strane, potpomognute od NATO, a trajala od 9. aprila do 14. juna 1999. godine.

Vence su položili ratni konadant 125. motorizovane brigade general-major u penziji Dragan Živanović, penzionisani pukovnik ratni komandant 53. graničnog bataljona Duško Šljivančanin, komandant Garnizona u Kruševcu pukovnik Rade Rnjaković, zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, predstavnici lokalne samouprave, preneo je sajt Radio-televizije Kruševac.

Prisustvovali su i borci 125. motorizovane brigade, čiji su pripadnici ucestvovali u borbi na Košarama, pripadnici 53. graničnog bataljona, 58. lake pešadijske brigade i 7. kruševačke pešadijske brigade, kao i porodice stradalih vojnika, podoficira i oficira, predstavnici udruženja boraca, političkog i privrednog života grada.

Komentari (0)

Srbija