Društvo

Smena sunca i oblaka: Gde i kada se može očekivati kiša

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/04/2022

-

07:01

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Promenljivo i hladno vreme koje smo imali prethodnih dana, nastavlja se i danas. Česte smene polja visokog i niskog vazdušnog pritiska iznad Evrope, uzrokuju da se oblaci, ali i hladna vazdušna masa zadržava duži vremenski period iznad naše zemlje. Tako ćemo i danas imati smenu sunca i oblaka, koji će mestimično donositi slabe padavine.

Kiša se očekuje i na severu zemlje, a u poslepodevnim satima sledi pojačanje intenziteta padavina i proširivanje padavinske zone.

Iako će vetar duvati iz zapadnog pravca otopljenja neće biti. Temperatura je ovog jutra bila malo iznad nule, što je mestimično uzrokovalo obrazovanje slabog mraza. Tokom dana ostaje hladno, maksimalna dnevna kretaće se oko 12. podeljka, a zbog slabog vetra nećemo imati dodatni efekat hlađenja. Tokom sunčanih perioda činiće se da je i malo toplije od izmerenih vrednosti.

Dodatno naoblačenje i nešto veća količina padavina do naše zemlje stiže večeras, kada će ciklon sa Mediterana zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. Do jutra će kiša padati u celoj zemlji, osim na krajnjem severu gde već u ranim jutarnjim satima padavine prestaju. Na višim planinama će padati sneg, a očekuje se i manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Sredinom dana dolazi do premeštanja padavinske zone dalje ka jugu, te već sutra uveče dolazi do prestanka padavina u celoj Srbiji. Četvrtak će biti pretežno vedar i topliji, međutim ovakvo vreme neće potrajati jer nas već u petak očekuje novo prolazno naoblačenje i kiša.

Kraj ove radne obeležiće oblačno, kišovito i vetrovito vreme, jer će u petak duvati košava koja nam donosi otopljenje i temperaturu oko 20 stepeni.

Komentari (0)

Srbija