Društvo

Sneg u Novoj Varoši i Prijepolju, na planinama problemi u saobraćaju zbog padavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Rina, Tanjug

20/04/2022

-

10:10

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Sneg koji od ranih jutarnjih sati pada na teritoriji opštine Nova Varoš ponovo je doneo velike probleme meštanima planinskih sela. Pojedini putni pravci potpuno su neprohodni za saobrćaj, a mehanizaija je već upućena na teren.

"Intentivne padavine traju satima, na Zlataru je od jutros skoro pola metra novog snega. Za sada je snabdevanje električnom nergijom uredno, ali velika količina snega zadržava se na delekovodima i plaši da ukoliko se padavine nastave može doći do još većeg problema. Policija reguliše saobraćaj i one vozače koji su na put ovom deonicom krenuli bez adekvatne opreme isključuje iz saobraćaja", rekao je za Rinu Radosav Vasiljević predsenik opštine Nova Varoš.

Sneg je tokom noći padao i na Zlatiboru, a nadležne ekipe su na terenu i rade na čišćenju puteva iako je zimsko održavanje završeno.

"Na terenu je trenutno pet ekipa, kao i dva gredera. Čitavu noć dežuralo se na Zlatiboru, međutim padavine su iznenadile na susednoj planini gde je sada najteža situacija. Nakon mokrog snega moguća je pojava poledica, zato apelujemo na sve vozače koji su stavili letnje gume da budu izuzetno oprezni", kaže Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Od jutros sneg pada i u Prijepolju, a i na Goliji su ovih dana obilne snežne padavine i jak vetar stvorili velike nanose, zbog čega su ekipe putara sa kompletnom potrebnom mehanizacijom 24 sata na terenu i rade na raščišćavanju terena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija