Politika

Snega na Goliji usred aprila ima "na izvoz": Meštani smatraju da će ga biti i posle Đurđevdana

Komentari

Autor: RINA

12/04/2022

-

13:56

Snega na Goliji usred aprila ima "na izvoz": Meštani smatraju da će ga biti i posle Đurđevdana
Snega na Goliji usred aprila ima "na izvoz": Meštani smatraju da će ga biti i posle Đurđevdana - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Iako je proleće uveliko počelo, ukoliko vas put navede na Goliju slika je samo ne prolećna. Visoki nanosi ovde se nisu otopili iako je polovina aprila, a snega ima "na izvoz" i biće ga kako kažu stanovnici ovog kraja možda i posle Đurđevdana. Deonica Preko Brdo – Odvraćenica teško je prohodna za saobraćaj, a ako ste promenili zimske u letnje gume i ne pomišljajte na put ovom trasom.

"Deonica kao što je Preko brdo - Odvraćanica nije opasna samo u avgustu, gotovo u svim ostalim možete se iznenaditi ako vidite sneg pa čak i u junu, kada su visoke temperature", kaže za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Vredni putari su čitava dva dana čistili najsuroviju deonicu u državi. Dugačka 400 metara, zbog izuzetno nepovoljnog terena na kom se nalazi tokom godine više je neprohodna nego dostupna za saobraćaj.

RINA

 

"U ovom poslednjem naletu snežnih padavina koje su pogodile naš kraj za vikend, mislili smo da je manji sneg i poslali smo manji kamion sa raonikom da pročisti. Međutim, nakon nekoliko pokušaja čišćenja bilo je bezuspešno. Poslali smo utovarivač koji je izneo preko 2000 kubika snega, što je ogromna količina", ističe Arsović.

Veliki problem ne pravi sneg koji pada, već je to jak vetar koji duva sa Peštera i koji za kratko vreme pročišćenu deonicu učini potpuno neprohodnom.

"Zbog toga moramo iznaći neko rešenje u vidu drvenih barijera koje će to zaustaviti. Mi radimo konstantno na prohodnosti tog puta, ali je zbog surove prirode izuzetno teško to održati. Ekipe su preko zime sve vreme gore, a evo ni na proleće nije drugačije", zaključio je Arsović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija