Društvo

Lekcije iz krize: Kako da se zaustavi društvena isključenost osoba sa invaliditetom i marginalizovanih grupa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2022

-

12:32

Lekcije iz krize: Kako da se zaustavi društvena isključenost osoba sa invaliditetom i marginalizovanih grupa
Lekcije iz krize: Kako da se zaustavi društvena isključenost osoba sa invaliditetom i marginalizovanih grupa - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija saopštio je da se u četvrtak 21. aprila organizuje okrugli sto pod nazivom "Lekcije iz krize: Kako da se zaustavi društvena isključenost osoba sa invaliditetom i marginalizovanih grupa". Diskusije će se održati u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Reč je o nastavku okruglog stola organizovanog 2019. godine sa nazivom "Kultura i komunikacija". Tada je bilo reči o načinu i potrebama za pristupačnim informisanjem osoba sa invaliditetom.

U aprilu 2022. godine, tema se i dalje bazira na objašnjavanju potrebe za pristupačnim informisanjem i načinima na koji se pristupačno informisanje osoba sa invaliditetom ostvaruje.

Glavna pitanja za razgovor su: da li se glas osoba sa invaliditetom u dovoljnoj meri čuje, koliku podršku dobijaju osobe sa invaliditetom od zajednice a koliku od države, u čemu smo uspeli – u čemu nismo uspeli?

Razgovor će se osvrtati i na uticaj pandemije COVID-19 na osobe sa invaliditetom i marginalizovane grupe, u smislu svakodnevnog života, informisanja i opšteg utiska koji je pandemija ostavila na njih.

Okrugli sto se realizuje u sklopu projekta "Manage the Covid with Care, reasOn, Values, unIty, soliDarity" koji je podržan od strane programa Evropa za građane i građanke.

Komentari (0)

Srbija