Društvo

Preminuo direktor "Namenske" Radoš Milovanović

Komentari

Autor: Rina

21/04/2022

-

08:40

Preminuo direktor "Namenske" Radoš Milovanović
Radoš Milovanović - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Direktor "MB Namenska" Radoš Milovanović preminuo je noćas u Domu zdravlja u Lučanima od infarkta, potvrđeno je za RINU u tom preduzeću.


Milovanović (78) je bio na čelu lucanske fabrike "Milan Blagojevic - Namenska" od 1982. godine. Jedan je od rukovodilaca sa najdužim stažom u Srbiji, koji je na ovu poziciju postavljen ukazom admirala Branka Mamule.

Završio je Vojnotehničku akademiju u Zagrebu i imao čin pukovnika Vojske Srbije.

Sredinom devedesetih smenjen je sa funkcije u Namenskoj, da bi se na mesto direktora vratio posle NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije i pomogao obnovu ovog preduzeća.

Kako je najavljeno, radnici fabrike preminulog direktora će ispratiti peške iz kruga fabrike.

Milovanoviću je suđeno je za smrt dvojice radnika "Namenske" Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine.

U novembru prošle godine dobio je priznanje Privredne komore Srbije za poslovnog lidera na planu upravljanja i rukovođenja.

Vučić: Milovanović ostavio trag, gubitak za Namensku

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Radoš Milovanović, direktor “MB Namenska” iz Lučana koji je noćas preminuo, ostavio veliki trag i da je njegova smrt veliki gubitak za namensku.

“On je 28 godina bio direktor. Ostavio je veliki trag. To je veliki gubitak za žemlju, i za našu namensku industriju”, rekao je Vučić.

On je dodao da će se nastojati da se u najkraćem roku pronađe adekvatno ili najbolje moguće rešeće za budućnost te fabrike.

“Ona nam drži Lučane, drži celo Dragačevo i od velikog je značaja za našu zemlju”, ukazao je Vučić.

 

Komentari (0)

Srbija