Društvo

Aleksandar Karađorđević o povlačenju najstarijeg sina iz linije nasleđivanja: Postupak mimo procedura

Komentari

Autor: FoNet

30/04/2022

-

17:43

Aleksandar Karađorđević o povlačenju najstarijeg sina iz linije nasleđivanja: Postupak mimo procedura
Karađorđevići - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Povodom povlačenja njegovog sina Petra iz linije nasleđivanja, Aleksandar Karađorđević je saopštio da taj postupak nije sproveden kako treba i da se sve desilo u inostranstvu, umesto u Srbiji.

"Ovo pitanje je prebrzo pokrenuto, u trenutku kada se, zbog ranije preuzetih obaveza, nalazim u inostranstvu", naveo je Aleksandar Karađorđević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, tako "ključan i važan postupak" nije sproveden kako treba, u skladu sa tradicijom i normama porodice, kao i porodičnim pravilnikom, napisanim u "vreme Kraljevine, a koga svi članovi kraljevske porodice treba da se pridržavaju".

Kako je dodao, ovaj događaj i prateća procedura se nisu odigrali u Srbiji, uz njegovo prisustvo i autoritet kao starešine porodice, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve i uz učešće Krunskog saveta, nego se sve desilo u inostranstvu, bez "valjanog razloga za obavljanje tako važne stvari daleko od naše otadžbine".

Aleksandar Karađorđević je sinu Petru poželeo sve najbolje u budućnosti, dobro zdravlje i svu sreću, dodavši da ceni njegovu iskrenost u vezi teške odluke koju je doneo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija