Društvo

Tužilaštvo odbacilo prijave u vezi sa smrću inspektora Dejana Jovića: Preminuo od virusa korona

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2022

-

12:14

Tužilaštvo odbacilo prijave u vezi sa smrću inspektora Dejana Jovića: Preminuo od virusa korona
Tužilaštvo odbacilo prijave u vezi sa smrću inspektora Dejana Jovića: Preminuo od virusa korona - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivične prijave u vezi sa smrću policajca Dejana Jovića, nakon što je komisijskim veštačenjem doktora specijalista zaključeno je da je njegova smrt nastupila prirodnim putem.

Jović je preminuo u bolnici prošle godine od korone, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to, zbog čega su tražili da se slučaj istraži.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da je smrt Jovića nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog virusom kovid -19 i nastalih komplikacija te infekcije u vidu progesivnog pogoršaanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja.

Prijave za teško ubistvo su odbačene jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno prijavljeno krivično delo.

Tužilaštvo podseća da se u mišljenju veštaka navodi da je smrtni ishod kod Jovića nastupio nakon skoro tri i po nedelje intenzivnog lečenja u bolnici.

Takođe, u mišljenju veštaka se navodi da je na osnovu analize medicinske dokumentacije ustanovljeno da su svi pojedinačni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični , kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je Jović i preminuo.

Mišljenje je potpisala Komisija veštaka koji su činili dva doktora specijalista sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu terapiju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu postupalo je po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije podnetoj 4. marta 2022. godine protiv više poznatih i NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo Jovića.

Komentari (0)

Srbija