Društvo

U Srbiji oko 25.000 venčanja godišnje, termini popunjeni do kraja oktobra

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2022

-

09:19

U Srbiji oko 25.000 venčanja godišnje, termini popunjeni do kraja oktobra
Venčanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Počela je sezona svadbi, a u Srbiji se godišnje u proseku organizuje oko 25.000 venčanja. Termini su već popunjeni do kraja oktobra. Predstavnici ivent industrije kažu da cene nisu menjane, ali da očekuju da će do kraja godine biti povećane za 30 odsto.

"Prošle godine smo uspeli da organizujemo oko 15.000 venčanja, a na ovu godinu je prešlo 7.000 do 8.000 svadbi od prethodne godine. To malo podiže nivo poslovanja ivent industrije, ali ni blizu dovoljno da nadoknadi to što dve godine nismo radili", rekao je za Tanjug Nikola Janković, član Upravnog odbora "Event industrije Srbije".

On je naveo da se termini popunjeni do kraja oktobra, početka novembra, ali i da svaka sala u Srbiji ima još po neki slobodan termin ili slobodne vikende, tako da mladenci i dalje mogu da nađu neku lokaciju.

Do kraja godine očekuje se i povećanje cena organizacija svadbi od 30 odsto, a janković objašnjava da je potrebno usklađivanje cena zbog rasta cena namirnica i kretanja na tržištu koje ne zavise od ivent industrije.

Janković je dodao da za sada cene nisu povećane, ali da će se to desiti pri kraju ove i početkom sledeće godine, jer su cene u nabavci svega bitnog za organizaciju venčanja skočile za trideset do četristo odsto.

"Moj savet mladencima je da ako mogu što pre obezbede sebi sve usluge koje su im potrebne od lokacije, preko usluga dekoratera, venčanica, muzičara, foto-video usluga i slično jer će na neki način ipak biti zaštićeni ugovorom oko sigurnosti toga oko čega su se dogovorili sa organizatorima”, rekao je Janković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija